تضاد منافع بین مدیران و سهامداران باعث ایجاد مسائل و مشکلات نمایندگی و در نتیجه منجر به هزینه های نمایندگی شده که به شرکت و ذینفعان آن منتقل می شود. در همین راستا هزینه های نمایندگی ناشی از تلاش های مالکان برای کنترل مدیران، اغلب قابل توجه و با اهمیت است. از سوی دیگر نیز مدیران مایل هستند تا ثابت کنند که آنها نسبت به منافع سهامداران مسئول بوده و به دنبال افزایش ثروت سهامداران هستند. بنابراین هردوگروه (مالکان و مدیران) مایل به استفاده از خدمات حسابرسی مستقل هستند. بدین ترتیب حسابرسی به عنوان راهکاری کارآمد برای محدود کردن اختیارات مدیران در روابط قراردادی محسوب می شود.
در دهه های اخیر، تغییرات محسوسی در حرفه حسابرسی انجام گرفته و قدم های اساسی در پژوهش های حسابرسی برداشته شده و ویژگی غالب پژوهش های اخیر حسابرسی تمرکز بر کیفیت حسابرسی است. با پیچیده تر شدن شرایط بازارهای مالی و گسترش دامنه پاسخ خواهی از مدیران، نقش شفافیت و کیفیت صورتهای مالی در پاسخگویی مناسب مدیران بسیار اهمیت یافته است. حلقه ارتباطی بین پاسخ خواهی و پاسخ گویی از طریق اطمینان بخشی حسابرسان تکمیل می گردد، و کیفیت بالای گزارش های مالی، از طریق حسابرسی باکیفیت، نزد استفاده کنندگان صورت های مالی عینیت می یابد.
دستیابی به کیفیت بالای گزارشگری مالی، بستگی به درستی و صحت عمل هر یک از حلقه های زنجیره عرضه گزارشگری مالی دارد و حسابرسی مستقل به عنوان یکی از حلقه های این زنجیر، نقش عمده ای در حفظ و تقویت کیفیت گزارشگری مالی ایفا میکند؛ در همین راستا تدوین کتاب حاضر بررسی عوامل موثر بر کیفیت حسابرسی میباشد.
طراحی و پیاده سازی توسط ایده گستران
تمامی حقوق برای کتاب درخشش محفوظ است